e
sv

Kulaklık Sesinin Kulaklarınızı Sağır Ettiğini Nasıl Anlayabilirsiniz?

125 Okunma — 15 Ağustos 2022 19:48

Bir iPhone’unuz varsa ve kulaklıklarınızla müzik dinliyorsanız , muhtemelen “Sesi Kısılmalı” açılır bildirimine aşinasınızdır.  Son yedi gündeki kulaklık kullanımınıza göre, sese maruz kalma için önerilen sınırı aştınız.” Ancak önerilen sınır nedir ve yine de kulaklıklarınızın çok gürültülü olup olmadığını nasıl bileceksiniz?

Bilmek kolay değil, ama yapmalısın. Harvard Tıp Okulu’na göre , kulaklarda binlerce hücre vardır ve bunların bazıları sesi kulaklarınızdan beyninize ileten küçük kıl benzeri yapılara sahiptir. Aşırı ses onlara kalıcı olarak zarar verebilir ve bu da ses geçişini etkiler. Basitçe söylemek gerekirse, çok fazla yüksek ses dinlemek işitme duyunuza zarar verebilir.

Ne kadar gürültülü çok gürültülü?

Yale’den bir çizelge, desibelin nasıl çalıştığını anlamanıza yardımcı olacak birkaç örnek verir: Örneğin, rüzgarın olmadığı sessiz bir doğal alan yaklaşık 20 desibel ses seviyesine sahiptir; bir ev buzdolabının yaklaşık 55’i vardır; bir telefon çevir sesi 80 civarındadır; ve elektrikli bir biçme makinesi 107 civarında oturuyor. Elbette bunların tümü, gürültünün kaynağına ne kadar yakın olduğunuza bağlıdır – ancak kulaklığın maruz kalmasını da bu kadar yoğun yapan da budur -kulakiçi kulaklıkların tam orada (veya )kulağın.

Dünya 

  • Köpük kulak tıkaçlarını takın ve kulaklıklardan iki ila üç gün ara verdikten sonra huzurlu bir yere gidin. Kulak tıkaçlarınızı takın ve işitme duyunuza odaklanın. Temel seviyeniz olan hafif bir zil sesi duyacaksınız. Ertesi gün kulaklığınızı kullanın ve testi akşam tekrar yapın. Zil sesi ilk seferden daha yüksekse, kulaklığınız çok güçlü olabilir.
  • Müzik çalarken kulaklığınızı kol mesafesinde önünüzde tutun. Müziği bu mesafeden duyabiliyorsanız, kulaklıklar çok seslidir.
  • Ses cihazınızın sesini yaklaşık %60 kapasitesinde tutmak için aktif olarak çalışın. Sesi açmaya devam ederseniz, çok yüksek sesle dinlemeye alışmışsınızdır.
  • Kulaklarınızda çınlama, tıkırtı veya uğultu gibi belirtiler yaşıyorsanız , gürültülü ortamlarda işitmede zorluk çekiyorsanız, sesleri boğuk bir şekilde duyuyorsanız veya sesinizi sürekli yükseltme ihtiyacı duyuyorsanız, işitme kaybının bazı erken belirtilerini gösteriyor olabilirsiniz. Bir odyologla görüşün ve müziğinizi kısmaya devam etmeyi unutmayın.

    etiketlerETİKETLER
    Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
    okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI